Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Impozit micro sau impozit pe profit?

Iata cum trebuie interpretate schimbarile aduse de ordonanta-trenulet,
incepand cu 1 ianuarie, privind impozitarea intreprinderilor legate!

Va prezentam 35 de studii de caz rezolvate,
foarte relevante in contextul actual!

Stimate contribuabil,

OUG nr. 156/2024, celebra ordonanta-trenulet, a modificat regulile aplicarii impozitului pentru microintreprinderi in 2025, cele mai importante modificari fiind injumatatirea plafonului de venituri (noul plafon este de 250.000 de euro) si eliminarea restrictiei pentru derularea activitatilor de consultanta si/sau management (maximum 20% din totalul veniturilor).

Foarte important, la calculul veniturilor, pentru a verifica incadrarea in plafonul de 250.000 de euro, se iau in considerare si veniturile intreprinderilor legate, astfel cum sunt definite in Legea nr. 346/2004 (art. 4^4).

Evident, nouatile introduse de OUG nr. 156/2024 au implicatii majore, deoarece ele afecteaza insusi sistemul de impozitare ce va fi aplicat unui agent economic – impozit pe venit, de 1% sau 3%, respectiv impozit pe profit, de 16% – rezultatul fiind aparitia unei multitudini de situatii particulare foarte dificil de gestionat.

Din fericire, acum aveti la dispozitie lucrarea pe stick Intreprinderi legate. Impozit pe venit sau pe profit? care prezinta si rezolva cu profesionalism 35 de cazuri intalnite in practica,  selectate de serviciul de consultanta al Grupului Rentrop & Straton pentru relevanta lor in contextul actual.

Veti gasi aici solutii sigure pentru situatiile controversate si veti intelege exact de ce multe societati nu mai au dreptul sa aplice sistemul de impozitare micro incepand cu 2025.

Comandati lucrarea chiar acum!



Exemple de situatii dificile create de
ordonanta-trenulet, rezolvate in lucrare!


Speta 1
Pentru incadrarea in plafon micro, alaturi de veniturile societatii, se iau in considerare si veniturile asociatului unic, ca persoana fizica, din chirii si/sau drepturi de autor?

Speta 2
O societate a fost platitoare de impozit pe profit de la data de 01.01.2023. La finalul anului 2024 nu are salariat, dar indeplineste celelalte conditii pentru a fi microintreprindere. De la data de 01.02.2025 angajeaza o persoana cu norma intreaga. Poate schimba modalitatea de impozitare incepand cu 01.01.2025?

Speta 3
Sunt doua microintreprinderi cu domeniul de activitate constructii. Una este a tatalui, ca asociat unic, si depune declaratii lunare, iar cealalta este a fiului, ca asociat unic, si depune declaratii trimestriale. Ambele sunt platitoare de TVA. In cursul anului 2024 si-au dat in subantrepriza lucrari de la una la alta. Pot fi considerate societati legate si sa treaca la impozit pe profit in 2025?

Speta 4
Sotia detine un SRL cu domeniu de activitate comert, platitoare de impozit pe profit din 2023, cu cifra de afaceri la sfarsitul anului 2024 de 29.500 euro. Sotia impreuna cu sotul detin un SRL cu domeniu de activitate transporturi rutiere de marfuri, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, cu cifra de afaceri la sfarsitul anului 2024 de 245.000 euro. Mai poate ramane aceasta microintreprindere in 2025? Se cumuleaza cifra de afaceri in contextul intreprinderilor legate sau, neavand acelasi domeniu de activitate, nu se considera a fi legate?

Speta 5
O societate A era legata la 31 decembrie 2023 cu societatea B, iar la 31 martie 2024 isi modifica vectorul fiscal in impozit pe profit, deoarece actionarul din societatea A detinea peste 25% in societatea B. Daca societatea B isi modifica actionariatul si nu mai detine incepand cu 1 octombrie 2024 peste 25%, ele mai pot fi considerate societati legate? Cum se face analiza cifrei de afaceri in fiecare caz si care ar fi solutia optima?

Speta 6
In 8 microintreprinderi cu acelasi cod CAEN avem aceiasi 4 asociati, cu cate 25% parti sociale fiecare. Doi dintre asociati sunt sot si sotie si sunt si administratori in toate cele 8 microintreprinderi. Nu sunt facturate servicii intre microintreprinderi, nu au nici o legatura financiara intre ele, fiecare microintreprindere are o baza de clienti diferita fata de care se factureaza. Sunt considerate aceste microintreprinderi, intreprinderi legate?

Speta 7
Sunt asociat cu mai mult de 25% in doua firme (care nu au relatii comerciale intre ele) si detin si un cabinet individual. Ce venituri se iau in considerare la calcularea plafonului de 250.000 de euro? Trebuie adunate si veniturile de le cabinetul individual la veniturile celor 2 firme? Daca raspunsul este afirmativ, la calculul veniturilor pe cabinet se ia in considerare valoarea facturilor emise sau veniturile realizate care se raporteaza in declaratia 212? Adica valoarea facturilor emise din care se scade valoarea facturilor neincasate?

Speta 8
5 asociati care detin 20% fiecare pot avea impreuna 10 firme micro? Sau pot avea maximum 5, pentru ca intra sub incidenta intreprinderilor legate?

---
Simpla parcurgere a celor 35 de spete rezolvate dovedeste cat de complexe sunt lucrurile in realitate si cate chestiuni de detaliu pot aparea.

Dar dvs. puteti gestiona fara stres toate aceste chestiuni. Consultati lucrarea Intreprinderi legate. Impozit pe venit sau pe profit? si veti avea la indemana solutiile unor specialisti de top. Si totodata veti beneficia de garantia ca in relatia cu ANAF procedati corect. Comandati lucrarea chiar acum!



IMPORTANT!
Cele 35 de spete releva situatii practice (si accentuam acest lucru!), carora doar un specialist de calibru le poate oferi raspunsuri solide, excelent argumentate! Aceste raspunsuri sunt prezentate dupa o structura foarte usor de urmarit:
• expunerea problemei
• expunerea solutiei, cu temeiuri legale excelent argumentate
• atentionari asupra aspectelor sensibile, deloc evidente la prima vedere. Repetam, toate cele 35 de spete va aduc in atentie situatii reale, probleme intalnite in practica de alti contribuabili! Ele zugravesc (si limpezesc totdata) cu cea mai mare acuratete principalele neclaritati si ambiguitati ale OUG nr. 156/2024, privind sistemul de impozitare al unui agent ecconomic.

Veti recunoaste situatii de care v-ati lovit si dvs.
Sau, chiar daca nu v-ati lovit inca de ele, veti realiza rapid ca e vorba de situatii foarte interesante, ale caror solutii TREBUIE sa le cunoasteti.


Obtineti lucrarea cu o reducere de pret de 20%!

Titlu: “Intreprinderi legate. Impozit pe venit sau pe profit?”
Continut: 35 de studii de caz rezolvate privind noutatile aduse de OUG nr. 156/2024
Format: stick de memorie, 8 Gb
Pret: 160 lei + 5% TVA, redus cu 20% fata de 200 lei + 5% TVA
Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos
Livrare: prin curier, la sediul dvs.

De retinut!
Aceasta lucrareva furnizeaza raspunsuri practice legate de sistemul de impozitare aplicabil de la 1 ianuarie 2025 si va atrage atentia, cu profesionalism, asupra dificultatilor practice care pot aparea. Comandati chiar acum exemplarul dvs.!

Cu stima,

Codruta Tomsa
Manager produs
Divizia Fiscalitate
Rentrop & Straton

 M.B

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.

Formular de comanda
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna februarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Bifati produsele dorite:

In cazul in care nu doriti sa achizitionati colectia Intreprinderi legate. Impozit pe venit sau pe profit?, puteti opta pentru unul dintre produsele de mai jos:

Intreprinderi legate. Impozit pe venit sau pe profit?

Va rugam completati
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.